Kategorie
Najnowsze artykuły

Dieta ketogeniczna – od czego zacząć i jakie są jej zalety?
Głównymi i najistotniejszymi założeniami diety ketogenicznej jest spożywanie zdrowych tłuszczów i praktycznie wyeliminowanie węglowodanów. Proces ten dla wielu...


Grzyby mun. Skąd pochodzą i jakie mają właściwości?
Lubisz kuchnię azjatycką? A może interesujesz się tradycyjną medycyną chińską? Z pewnością zauważyłeś, że często wykorzystywanym składnikiem potraw...


Choroba Cushinga. Czym się objawia?
Zwykle dotyka osoby dorosłe – między 20. a 50. rokiem życia. Częściej diagnozowana jest u kobiet niż...


Amarantus. Czym jest i jakie ma właściwości?
Uprawa amarantusa sięga cywilizacji Majów i Azteków. Chociaż jest ceniony od dawna, dopiero od kilkunastu lat cieszy się...


Cholesterol LDL. Czym charakteryzuje się ,,zły" cholesterol?
Owiany złą sławą, ponieważ zwiększa ryzyko wystąpienia chorób układu sercowo-naczyniowego. Cholesterol LDL, bo o nim mowa,...


Cholesterol HDL. Czym charakteryzuje się „dobry” cholesterol?
Cholesterolowi HDL poświęca się znacznie mniej uwagi niż frakcji LDL. Tymczasem i on jest niezwykle ważny dla...


Naturalne kosmetyki Veoli Botanica - przegląd klasyków marki
Produkty marki Veoli Botanica to wyjątkowe propozycje na rynku kosmetycznym, które z jednej strony cechują się naturalnymi...


Pielęgnacja włosów rozjaśnianych w praktyce - jak powinna wyglądać?
Pielęgnacja włosów rozjaśnianych to nie lada wyzwanie - ich struktura, w wyniku przeprowadzonych zabiegów fryzjerskich, jest mocno naruszona...


Syrop z chrzanu. Jakie ma właściwości?
Chrzan to roślina popularnie stosowana w kuchni polskiej. Jest ceniona przede wszystkim za swoje walory smakowe....


Dziurawiec. Jakie ma właściwości i kto nie może go stosować?
Dziurawiec zwyczajny to średniej wielkości roślina o drobnych żółtych kwiatach, która jest powszechnie traktowana jako chwast....
